Dermatologii atrag atentia ca mastile de argila, a caror compozitie este foarte bogata in saruri, se folosesc cel mult o data pe saptamana. ‘Acest tip de masca catifeleaza tenul, dar folosirea acesteia intr-un mod abuziv duce la asprirea fetei’, precizeaza doctorul dermatolog Gabriela Stoleriu.

Medicii specialistii recomada cu predilectie masca de argila persoanelor cu tenul uscat sau care au probleme cu acneea. ‘La persoanele cu un ten normal, aceasta masca trebuie folosita la doua sau chiar la trei saptamani.

Argila are proprietatile necesare de a reduce nivelul de sebum, oferind pielii un aspect mat. Acest tip de masca purifica tenul si il tonifica, dar are si proprietati astringente, antiseptice si revitalizante. Argila este folosita pentru regenerarea pielii fetei, pentru ca aceasta elimina primul strat de epiderma si de aceea fata este rosie.

Dupa inlaturarea acesteia este recomandata evitarea zonelor pline de praf, pentru ca pielea este foarte sensibila si se poate infecta usor. Este indicat ca folosirea acestei masti sa se faca seara, pentru ca pana a doua zi porii se inchid, iar aspectul de roseata dispare’, afirma doctorul dermatolog Dorin Mihalache.

Pentru persoanele care au un ten uscat, specialistii mentioneaza ca argila trebuie amestecata cu ulei de masline, iar in cazul pacientilor cu un ten sensibil se poate adauga iaurt, miere si galbenus de ou. Dermatologii spun ca aceasta masca trebuie lasata sa actioneze maximum 15 minute, pentru ca, lasata mai mult, aceasta aspreste fata.

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.