Medicii studiaza o disfunctie rara a pielii care le permite ‘posesorilor’ sa-si foloseasca trupurile ca pe niste ‘caiete ambulante’ In cazul pacientilor suferinzi de sindromul urticariei artificiale, urmele trase delicat cu un obiect contondent pe suprafata pielii le raman aplicate pentru o perioada indelungata.

Un astfel de suferind studiat este chinezoaica Huang Xiangji, al carei trup este acoperit de poeme si notite, scrie The Sun, preluat in descopera.ro. In varsta de 50 de ani, Huang, denumita ‘Femeia-Ziar’, spune ca afectiunea ei se dovedeste foarte folositoare in realizarea unor insemnari, precum lista de cumparaturi zilnice.

Specialistii dermatologi de la Asociatia Medicala Chineza spun ca, desi este foarte ciudata, dereglarea nu are efecte de imbolnavire. Cand Huang, din Chendu, China, zgarie un cuvant pe pielea sa, literele apar ca niste protuberante un moment mai tarziu. ‘Mi-am folosit trupul ca pe un caiet timp de ani de zile.

Nu trebuie niciodata sa caut creion si hartie’, declara femeia. Sandra Hsu, de la Asociatia Medicala Chineza, spune ca urticaria la nivel de piele este o boala comuna, dar forma pe care o au pacientii ce pot scrie pe trupul lor este una foarte rara. ‘Situatia este in mare parte o alergie, dar o piele atat de sensibila la atingere, incat sa-ti poti folosi corpul ca pe un caiet, este o afectiune foarte neobisnuita.’

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.