Un tratament nou pentru corectia ridurilor si a ‘santurilor’ faciale, sub forma unui lifting lichid, a fost lansat, ieri, in Romania. ‘Este un produs care asigura reconturarea fetei afectate de imbatranire.

Volumul pierdut este inlocuit de tesut propriu care se dezvolta treptat dupa injectarea lichidului’, explica dr. Mihaela Leventer, medic primar dermatolog, presedintele Societatii Romane de Medicina Estetica si Dermatologie Cosmetica si Chirurgicala.

Specialistul spune ca nu numai aparitia ridurilor marcheaza imbatranirea pielii, ci si pierderea conturului facial al formei fetei. Daca pana acum tratamentele chirurgicale pentru infrumusetare se adresau corectiilor muschilor pe care se sprijina pielea, acest produs face o corectie volumetrica dinamica si treptata.

‘Produsul acesta nou stimuleaza cresterea productiei de colagen in interiorul pielii si sub piele si reuseste sa refaca celulele stem de la nivelul pielii care reintineresc tesutul’, explica dr. Leventer, modul de actiune al tratamentului.

Potrivit specialistilor, noua procedura fara bisturiu, pe baza de acid poli-L-lactic, se adreseaza, in special, persoanelor intre 30 si 70 de ani, cu o piele imbatranita rapid, care nu-si permit sa-si intrerupa activitatea profesionala, dar isi doresc un chip tanar. ‘Se fac trei sedinte de injectare, spatiate la doua luni.

Imediat dupa prima sedinta, adica in aproximativ 30 de minute, pacientul poate pleca acasa. Locul injectarii se mascheaza cu fond de ten si, astfel, persoana revine imediat in viata sociala si profesionala’, precizeaza dr. Dana Jianu, vicepresedinte al Societatii Romane de Chirurgie Estetica.

Produsul nu este toxic Produsul are o gama larga de indicatii in medicina estetica, in special pentru corectarea diferitelor tipuri de depresiuni prezente la nivelul pielii: riduri, santuri, cute, concavitati si anumite cicatrice.

De asemenea, tratamentul este indicat si pentru refacerea pierderilor majore de tesut gras, caracteristice procesului natural de imbatranire sau cauzate de diverse afectiuni specifice. Principalele arii de tratament sunt zona temporala, pometii, santul lacrimal, obrajii, cutele nazolabiale, barbia, linia mandibulara.

Medicii sustin ca noua metoda de tratament este eficienta si in cazul persoanelor mai in varsta. ‘S-a observat ca, odata cu inaintarea in varsta, coltul ochilor incepe sa ‘cada’, nasul incepe sa ‘atarne’, pentru ca exista niste modificari osoase concomitente cu procesul de imbatranire’, precizeaza dr. Mihaela Leventer.

Efectul procedurii dureaza pana la doi ani si dupa aceasta perioada de timp, tratamentul se poate relua, la nevoie. Noul produs nu genereaza reactii de respingere din partea organismului si este biodegradabil, fiind complet metabolizat si eliminat de catre corpul uman. Posibilele efecte adverse pot fi cele legate de procesul de injectare, cum ar fi senzatia de disconfort, roseata, sangerare la locul de injectare

. De asemenea, pot aparea mici noduli sub piele, atunci cand produsul este administrat intr-o concentratie mare. Acestia nu sunt vizibili, se simt doar la palparea zonei respective si, de regula, dispar fara interventie medicala. Costul tratamentului este de aproximativ 1.000 de euro.

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.