Se stie ca ceaiul verde face bine organismului, insa cercetatorii vor sa ne arate si cum. Trei cani de ceai verde pe zi ne feresc de obezitate, chiar daca mincam numai alimente nerecomandate. Mai exact, este vorba de ceaiul ‘Spearole’, un amestec de ceai verde, menta, seminte de struguri si frunze de maslin.

Pe linga beneficiile ceaiului verde simplu, acesta ajuta si la scaderea presiunii arteriale si ajuta corpul sa proceseze mai usor zaharul. Cercetatoarea Lindsay Brown, farmacolog la Universitatea Queensland din Brisbane, a studiat efectul ceaiului asupra unui grup de soricei. Animalele au fost hranite cu grasimi si zahar, astfel incit in opt saptamini si-au dublat greutatea, iar tensiunea a depasit cu mult limitele normale. I

nsa atunci cind li s-a administrat Spearole Tea, dimensiunile si presiunea arteriala au revenit la normal intr-un timp neasteptat de scurt, iar asta desi consumau in continuare alimente nocive pentru sanatatea corpului.

Astfel, a rezultat ca trei cani de Spearole pe zi pot ajuta oamenii sa se mentina in forma, in conditiile in care mai mult de 60% din populatia adulta a Marii Britanii, Americii si Australiei este obeza sau supraponderala. Doctorul Brown a mai adaugat ca si ipubrofenul ajuta la scaderea in greutate, desi efectele sale secundare nu il recomanda a fi folosit in acest sens.

Ipubrofenul si ceaiul actoineaza impreuna prin a opri celulele de grasime sa elibereze chimicale inflamatorii care atrag si mai multa grasime, iar maslinele si strugurii au exact aceleasi proprietati, insa sint mai sanatoase si mai ieftine. Studiile anterioare au demonstrat ca ceaiul verde simplu poate reduce apetitul si colesterolul, luptind in acelasi timp impotriva cancerului.

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.