Un corp sănătos are la bază o alimentație echilibrată, iar bananele trebuie să se regăsească într-un astfel de meniu. Știai asta, dar știai că bananele sunt ideale și pentru tratamentul părului și al scalpului?

Așa că, atunci când cumperi prea multe banane și nu reușești să le mănânci, le poți folosi altfel. Cum? Îți explică hairstyliștii Studioul nostru, cel mai modern salon de frumusețe din Târgu Jiu.

Măști naturale pentru tratamentul părului uscat

Părul uscat și degradat poate fi revitalizat cu ajutorul unei simple măști naturale cu efect revitalizant. Pentru o astfel de mască, trebuie doar să zdrobești o banană și, apoi, să adaugi lapte de cocos.

După ce amesteci ingredientele cu atenție, aplică mixul rezultat pe păr. Masca poate fi îndepărtată după 10 minute. La realizarea acestei măști pentru păr, poți adăuga, dacă ai la îndemână, și suc de agrișe.

Pentru tratamentul părului fragil, poți realiza o mască naturală folosind următoarele ingrediente: o banană pisată, o lingură de ulei de floarea soarelui și o jumătate de lingură de suc de lime.

Masca trebuie aplicată pe păr de la rădăcini spre vârfuri și, apoi, părul trebuie acoperit, timp de 20 de minute, cu un prosop încălzit. Un astfel de tratament, urmat bilunar, îi va reda părului strălucirea.

Bananele hidratează și pot reduce căderea părului

Căderea părului este o problemă comună, iar una dintre cauze o reprezintă combinația nefericită mătreață+mâncărime la nivelul scalpului. Pentru o mască revitalizantă, ai nevoie de o banană pisată și o jumătate de cană de brânză dulce. Amestecă ingredientele cu atenție și aplică masca pe păr. Înlăturată după 20 de minute, masca va reduce iritația la nivelul scalpului și va elimina mătreața.

Banana poate sta și la baza unei măști naturale cu efect hidratant. Asta, dacă adaugi câteva picături de ulei de măsline extra-virgin și ulei de cocos. Această mască trebuie aplicată de la rădăcini spre vârfuri și are nevoie de 10-15 minute pentru a își face efectul. Apoi, poate fi înlăturată cu apă caldă, șampon și, la final, balsam. Pentru rezultate maxime, acest tratament trebuie urmat bilunar.

Păr fragil? Răsfață-l cu măști naturale din banane

Bananele pot face minuni și atunci când te confrunți cu un scalp uleios. Iar o mască naturală care să trateze această problemă poate fi realizată dintr-o banană zdrobită și câteva picături de miere. La rândul ei, această mască trebuie aplicată pe păr de la rădăcini spre vârfuri și, apoi, îndepărtată cu ajutorul unui șampon delicat. Un astfel de tratament pentru păr trebuie urmat bisăptămânal.

În fine, dacă părul tău este uscat și fragil, tratamentul ideal pentru păr are la bază același fruct exotic. Zdrobește o banană și adaugă două linguri de ulei de măsline sau ulei de cocos, două linguri de miere, o jumătate de cană de lapte și o lingură de unt. Odată aplicată masca, părul trebuie acoperit, timp de 30 de minute, cu o bonetă. Acest tratament este ideal pentru un păr catifelat.

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.