Toamna este anotimpul meu preferat, unul dintre motivele pentru acest lucru fiind dovleacul ? Cum am simțit că vine toamna, cum mi s-a făcut poftă de plăcintă cu dovleac. Așa că m-am gândit să vă prezint una dintre rețetele mele preferate de toamnă, pe bază de dovleac. Este o rețetă simplă, sănătoasă și super delicioasă.

Pentru crustă avem nevoie de următoarele ingrediente:

  • 80 g ovăz;
  • 100 g nuci pecan;
  • 7 curmale;
  • 1 linguriță scorțișoară;
  • 1 linguriță lapte de cocos.

Pentru umplutură avem nevoie de următoarele ingrediente:

  • Piure de dovleac;
  • 2 linguri lapte de cocos;
  • 4-5 linguri sirop de arțar;
  • 2 linguri suc de lămâie;
  • 3 linguri amidon de porumb;
  • 1 lingură cardamom;
  • 2 linguri de scorțișoară;
  • ½ linguriță de nucșoară;
  • ½ linguriță de ghimbir măcinat;
  • ½ linguriță de cuișoare
  • un vârf cuțit de sare.

Cuptorul se preîncălzește la 1750C. Începem cu prepararea crustei. Amestecați toate ingredientele într-un blender sau într-un robot de bucătărie. Crusta nu trebuie să fie nici prea moale, nici prea uscată. Însă în cazul în care este prea uscată, mai adăugați câteva linguri de lapte de nucă de cocos, până obțineți consistența dorită.

Tapetați tava cu ulei de nucă de cocos sau cu ulei de măsline apoi întindeți crusta pe toată suprafața tăvii, în mod egal. Crusta trebuie să fie bine nivelată.

Trecem la prepararea umpluturii. Într-un bol se amestecă toate ingredientele până obțineți o pastă, pe care o turnați peste crustă.

Introduceți tava la cuptor și coaceți plăcinta pentru 40-45 de minute. Cand scoateți plăcinta din cuptor, aceasta trebuie lăsată sa se răcească pentru aproximativ 3 ore. Știu că e mai greu să rezistați mirosului de dovleac și condimente, dar plăcinta are gust mai bun când se răcește.

Trebuie să vă precizez că pentru această rețetă puteți opta pentru orice fel de dovleac, însă cel mai bun mi se pare dovleacul plăcintar, pentru că este mai dulceag. De asemenea, dovleacul trebuie copt înainte de a vă apuca de această rețetă.

Pentru a coace dovleacul, îl tăiați în jumătate, scoateți sâmburii și îl introduceți în cuptorul preîncălzit la 2000C. Este gata cam în jumătate de oră, dar cel mai bine vă dați seama dacă furculița intră ușor în dovleac.

Nu lăsați să treacă toamna fără să vă bucurați de această plăcintă cu dovleac delicioasă.

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.