Aceasta este o reteta traditionala, o stiu de la soacra mea, si ne place foarte mult atat mie cat si sotului.  Este o reteta foarte simpla de facut, fresh si foarte gustoasa.

Ingrediente:

  • 8 cartofi de marime medie
  • 2 cepe
  • ½ ardei rosu
  • 2-3 fire de patrunjel
  • sare, piper

Optional:

  • 1 coada de ceapa verde

Preparare:

Cartofii taiati cuburi mari se pun la fiert in apa cu sare.

Separat, cele 2 cepe, ardeiul rosu – taiate cuburi mici se calesc foarte bine cu sare, amestecand des ca aromele sa se imbine si  sa nu se prinda de fundul oalei.

Noua ne place ca in compozitie sa punem si o lingurita de bulion de rosi sau pasta de ardei pentru gust. Intre timp ce cartofii fierb si amestecul de ceapa si ardei se calesc, tai ceapa verde marunt si o mana mica de patrunjel.

Cand sunt foarte bine fierti, cartofii se strecoara complet de apa. Cat inca toate ingredientele sunt fierbinti, se toarna cartofii peste ceapa si ardeiul calit. La final, se adauga o ploaie de patrunjel si ceapa verde – optional si se amesteca usor cu o lingura de lemn.

Cartofii sunt foarte gustosi asa preparati. Vara merg foarte bine cu o salata de rosii, iar iarna cu castraveti murati. Daca sunteti iubitori de carne sau va plac afumaturile, puteti pune in ceapa si ardeiul ce se calesc, putina sunca/kaizer/ salam ori slanina bucati.

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.