Medicii nutritionisti recomanda spalarea carnii inainte de a fi congelata, pentru ca aceasta poate sa contina microbi care se conserva pe tot parcursul congelarii. Totodata, specialistii recomanda taierea si separarea bucatilor de carne, pentru ca dezghetarea acestora sa se faca o singura data.

‘Carnea, odata dezghetata, trebuie imediat preparata, pentru ca lasata mai mult timp aceasta isi pierde din proprietatile nutritive. Dezghetarea preparatelor din carne nu se face la temperatura camerei sau in apa fierbinte, pentru ca aceasta dezvolta un mediu microbian.

Dezghetarea carnii se face in frigider, la o temperatura care sa nu depaseasca patru grade, deoarece fiecare grad in plus este un mediu propice aparitiei microbilor patogeni. O alta problema si mai grava este recongelarea carnii, care duce atat la pierderea proprietatilor nutritive ale acesteia cat si la aparitia germenilor’, afirma prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.

Flatmobile, cea mai plata masina din lume

Englezul Perry Watkins a creat automobilul ce poate fi considerat cel mai plat din lume. Masina inalta de doar 19 inch (aproximativ 48 de centimetri) va fi prezentata in perioada 29 noiembrie – 7 decembrie la Essen Motor Show, in Germania.

Creatorul vehiculului a explicat cum i-a venit ideea: ‘Ma gandeam ca ar fi ceva destept sa am o masina care sa semene cu un Batmobile, dar sa se cheme Flatmobile’. Apoi, si-a zis ca ar trebui sa o echipeze si cu un motor de avion. Zis si facut.

Problema este ca insusi Watkins spune ca este ingrozitor sa conduci un astfel de automobil, dar, cu toate acestea, Flatmobile este omologat pentru a circula pe drumurile publice.

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.