Când spui “boabe de năut” te gândești la humus, acel preparat fin și delicios din năut și pastă de susan. Dar ce-ai spune de un desert? Știu, poate că nu te-ai fi gândit.

Recunosc, și eu eram obișnuită să văd boabele de năut doar în rețetele sărate, dar când am testat câteva deserturi cu acest ingredient, am rămas plăcut surprinsă.

Rețeta de astăzi conține doar 2 ingrediente. Este un desert care se prepară foarte simplu, este vegan ( dar nu este obligatoriu să fii vegan ca să-l încerci ), delicios și deloc costisitor.

Îl numesc un desert sănătos, deoarece boabele de năut fac minuni pentru sănătate. Năutul este foarte hrănitor, deoarece conține mulți nutrienți: fibre, lipide, vitamina C, vitamina B, fosfor, potasiu, magneziu, calciu, zinc, fier. Te ajută la controlul greutății corporale, asigură organismului necesarul de proteine, îmbunătățește digestia, normalizează nivelul glicemiei din sânge și promovează sănătatea oaselor.

Acest desert cu boabe de năut crocante învelite în ciocolată este excelent pentru copiii și adulții care vor să mănânce sănătos, inclusiv când vine vorba de dulciuri.

Boabe de năut crocante învelite în ciocolată

Ingrediente:

  • 2 căni boabe de năut
  • 150 g ciocolată vegana peste 85% cacao

Pentru boabele de năut ai 2 opțiuni: fie folosești năut gata fiert din conservă, fie cumperi uscat și-l fierbi singur acasă.

Apoi, încinge cuptorul la 180 grade. în tava de copt se pune hârtie de copt, peste care se întind boabele de năut uniform. Pune tava în cuptor și lasă năutul să se prăjească cam 30-40 minute, până devine crocant.

Următorul pas este să topești ciocolata la bain-marie ( baie de aburi ). Pentru aceasta ai nevoie de 2 cratițe de mărimi diferite, care să intre perfect una în cealaltă. Cratița mai mare se pune direct pe foc cu puțină apă în ea, iar cea mică se pune deasupra celei dintâi. În timp ce topești ciocolata, poți adăuga și boabele de năut crocante.

Boabe de naut crocante cu ciocolata Sursa foto: Greensmoothiegourmet.com

La final, o așezi la răcit pe o hârtie de copt. Poți lua compoziția cu o lingură și o adaugi pe hârtie sub formă de buchetele, sau ciorchine. Pentru a se răci repede și uniform, se lasă la frigider timp de 1-2 ore.

Ți-am zis că este simplu?

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.