Cu o trimitere de la medic se pot face fara bani o serie de analize in centre particulare. Romanii pot chema Salvarea, se pot interna sau pot face analize gratuit in mai mult de jumatate din clinicile particulare din tara.

Conditia: sa plateasca asigurarea de sanatate de stat. Asiguratii pot beneficia gratuit de serviciile clinicilor particulare in urma contractelor pe care centrele private de sanatate le-au incheiat cu casele judetene.

Un centru privat care a incheiat recent un astfel de contract este spitalul Life Memorial din Capitala. De la sfarsitul lunii octombrie, pacientii se pot interna in sectia de pediatrie si in cea medicala in baza trimiterii de la medicul de familie sau specialist.

Astfel, bolnavii platesc doar cazarea, care poate ajunge la 500 de lei (in rezerve de o persoana). In schimb, cheltuielile de tratament sunt suportate de casa de asigurari.

Programari mai stricte Pacientii care vor sa faca analize in clinicile private trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: sa fie asigurati, sa fie recomandati de medicul de familie sau de medicul specialist, pe baza unui formular de trimitere tip.

In multe situatii, asteptarea s-ar putea sa fie mai mare ca la stat, deoarece regimul de programari este mai strict. ‘Fiecare laborator are un plafon lunar in functie de care se fac programari’, declara Florin Barbu, director marketing la Synevo, un centru care ofera servicii de laborator. Daca acest plafon se epuizeaza, programarile se amana pentru luna urmatoare.

Mamografia se poate face gratis In majoritatea clinicilor care au incheiate contracte cu CNAS se pot realiza analize de laborator: hematologie, imunologie, bacteriologie si anatomie patologica. Pe langa acestea, se pot efectua investigatii complexe, precum mamografii sau tomografii.

‘Serviciile de radiologie si imagistica medicala pe care le furnizam in baza contractelor incheiate cu diferite case de asigurari sunt: radiologie, osteodensiometrie (n.r.- masurarea densitatii osoase prin care se pune diagnosticul de osteoporoza), mamografie, tomografie computerizata si RMN, ambele cu sau fara substanta de contrast’, subliniaza Florin Andronescu, director la Centrul Medical Sanador.

Romanii mai pot face gratuit mamografii, tomografii si consultatii pentru medicina de familie si de specialitate si in clinicile Romar din tara.

Salvarea privata poate veni si gratis Din luna aprilie a acestui an, clinica medicala Hipocrat 2000 a lansat serviciul gratuit de ambulanta in municipiul Bucuresti. Apeland numarul (021)9605, bucurestenii pot solicita la domiciliu o consultatie a doctorilor specialisti in medicina de urgenta.

Si internarea in spital se poate face in conditii de lux. Avand dovada calitatii de asigurat, cu adeverinta de salariat sau de asigurat la CASMB, fiecare paciemamografient care se interneaza la spitalul Euroclinic din Bucuresti (spitalizare cu o durata mai mare de 24 de ore) poate beneficia de o reducere de 30 pana la 50 la suta din totalul serviciilor medicale.

Clinici care ofera gratuitati Printre marii furnizori care au incheiat contracte cu casele de asigurari se numara Romclinic, Clinica Medicala Hipocrat 2000, Centrul Medical Romar, Medicover Rombel, Medlife, Sanador, Medcenter, Lasermed. O lista a clinicilor private care ofera servicii gratuite asiguratilor poate fi consultata pe site-ul www.casmb.ro.

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.